Мікрогрін – тренд здорової їжі
Отже, що ж таке мікрогрін? Це росток з молодою мініатюрної вегетацією не більше 10-ти днів, двома ембріональними листочками і, в залежності від культури, може бути ще два листочки для зростання.
Спочатку микрогрином називали тижневі паростки сої, люцерни, цибулі, квасолі, горошку, але сьогодні цей корисний суперфуд вирощують практично з будь-якого виду зеленої трави. Листочки не тільки красиво виглядає в стравах, але і дуже корисні для здоров'я і мають приємний смак.
Мікрогрін – невід'ємна частина ресторанних страв. Це спосіб надати їжі неповторний смак без застосування прянощів і приправ. Наприклад, мікрогрін лука додасть гостроти, а бобовий – солодощі.
В мініатюрній зелені зосереджена велика концентрація вітамінів і мікроелементів, так як рослина перебуває лише на початку свого становлення. Мікрогрін очищає організм від шлаків і токсинів, омолоджує клітини тіла і шкіри, прискорює ріст волосся і робить нігті здоровими. Молода зелень покращує травлення і оновлює кров.
Мікрогрін можна виростити вдома самостійно, заповнивши контейнер для квітів землею і висадивши в нього насіння. Поливають рослини за допомогою розприскувача, щоб прямий струмінь води не пошкодила кореневу систему і найтонші листочки. Зрізають мікрогрін на 7-10 день після висадки насіння.
Мікрогрін можна додавати в салати, гарнір, сендвічі, соуси, прикрашати їм тости, а також він буде корисний у складі зелених смузі та коктейлів.
Найпопулярніші види мікрогріна – мікрозелень буряків, руколи, редиски, базиліка, гірчиці, цибулі, дайкону, червоної капусти, кінзи, крес-салату.
- Мікрозелень або мікрогрін за кілька днів – вирощування вітамінної зелені з насінняМікрозелень - це умовна назва молоденьких сходів їстівних рослин, які тільки-но розкрили сім'ядолі і відростили на 1-2 справжніх листочка. Висота таких рослин - 2-4 см. А від посіву до збирання зелені проходить від 5-7 днів до 2 тижнів.Мікрозелень або мікрогрін за кілька днів – вирощування вітамінної зелені з насіння
- Мікрозелень: що це таке, користь та правила вирощуванняМікрогрін - це молоді паростки овочевих рослин та трав. Мініатюрна зелень вирощується у спеціально створених для цього умовах. Паростки містять підвищену кількість поживних речовин, вітамінів, мінералів, амінокислот та ін. Пояснюється це тим, що вони знаходяться тільки на старті свого розвитку і максимально використовують запас поживних речовин насіння. Вживання мікрозелені в їжу насичує нас вітамінами, дає запас енергії, сприяє очищенню організму.Мікрозелень: що це таке, користь та правила вирощування